The Balls' House 

Project:  Residential extension, Bishopston,                   Bristol

Client:    Private

A side return extension has been added to this property in north Bristol in need of additional space for a growing family.  With a somewhat different layout to the typical terraced infill extension, a small snug area looks over the garden with the large kitchen and dining area which positioned centrally, is flooded with natural light throughout the day via top light. Alongside the snug is a practical utility area.

Further detail and warmth was added to the interior with the rafters left exposed and areas between panelled out with birch plywood. The doors out onto the patio are framed with colour coded aluminium hoods adding further depth and interest to the elevation.

 

Key element: Tight urban site with restrictions on boundary heights yet still achieving a bright, airy interior regardless of the weather.

 

Photos

Cryer & Coe 

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 Cryer & Coe architects