Stacked Up

Project:  Extensive refurbishment and loft                                   conversion, Southville, Bristol

Client:    Private

Awards: Nominated for LABC Award  

Although still full of original charm, this house had sat unloved for quite some time. The semi‐detached property dates from the mid 1800s and is typical of the Victorian style which dominates the wider Bedminster Conservation Area.

 

Extensive works were required both inside and out with the original Pennant and Bath stone detailing to the forward elevation in need of complete refurbishment.

 

Internally the layout has been kept largely untouched. The main focus was the insertion of a ‘black box’ within the existing butterfly roof, providing a master bedroom, ensuite and storage.

  

The completed project has created a high quality contemporary family home whilst retaining and restoring many of the original features both externally and internally.

 

The project was recently nominated for a LABC award. 

 

Key element: Roof top conversion within  Conservation Area and suggested catalyst for regeneration in the wider Southville area.

Photos

Matthew Coe

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 Cryer & Coe architects