Henley House

Project:  New build residence

Client:    Private

This new build house set in a mature landscape and in a designated Area of Outstanding Natural Beauty was a challenging brief from the outset: the client understandably wanted to take advantage of the uninterrupted views across the landscape but a careful balance had to be struck with the planners to ensure it remained largely hidden from public byways and footpaths.

 

The building is split into two distinct blocks, with the main living, office and pool area separate from the bedroom block and secondary garage which was hidden in an earthen mound.

 

The building was largely clad in Cotswold stone to reflect the local vernacular with a dry stone walling technique used to again pay homage to the traditional boundary walls and historic buildings nearby. A complex MEP installation sees any latent heat from the living area and swimming pool recovered and redistributed around the home.

 

This project was delivered during Matthew’s time working at the Manser Practice.

Photos

Agnese Sanvito

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 Cryer & Coe architects