Druid Woods

Project:  Extensive refurbishment of post war flat in Seamills, Bristol 

Client:    Private

This flat within a post war development was in need of complete modernisation. The flat was stripped back to its insitu concrete core and rebuilt internally. A large coloured spine wall defines the circulation area and conceals access into a guest bedroom, large coat and boot store, study and two large partition doors. These doors serve to close off the rear bedroom from the circulation areas creating a guest suite with direct access to the rear bathroom. Another large door is also hidden within the spine and closes off the main communal kitchen, dining and living areas. The wall is dressed in a through colour material which gives an added depth and texture to the scheme.

 

The two existing bathrooms were refitted and a small yet functional kitchen incorporated to the rear of the spine wall.  A large bedroom is created from two smaller ones with walk in wardrobe behind the bedhead. The thermal performance of the flat is also improved with the external walls being insulated and the existing windows being replaced with high performing triple glazing units. 

Photos 

Pete Helme Photography + 

Cryer & Coe 

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2020 Cryer & Coe architects